Gratis kvinnekafé på Kvinnehelsehuset

Har du fått med deg at Åpen dag har fått et nytt navn? Vi ser at det er behov for trygge møteplasser for kvinner med innvandrerbakgrunn, og et sted hvor det er rom til å øve på norsk, uansett hvilket nivå man er på.

 

Deltakere og frivillige på Kvinnekafé og Språktreff.

I april i fjor begynte vi med konseptet “Åpen dag” hvor vi inviterte ukrainske og russiske kvinner inn på kvinnehelsehuset for en trygg og sosial møteplass. Dette var svært populært og nå har vi vært heldige som har fått tildelt penger av Bergen Kommune til å fortsette tilbudet. Vi utvider tilbudet, og åpner opp for at alle kvinner med innvandrerbakgrunn kan være med! Norge kan være et vanskelig land å navigere seg i og ikke alle har lik tilgang på språkopplæring og informasjon. Derfor er det en stor glede å kunne utvide dette tilbudet!

I tillegg til Kvinnekafé har vi valgt å kombinere torsdagene med Språkvenn. Dette er for å kunne både tilby en sosial møteplass hvor man kan ta en kopp kaffe og slå av en prat med andre, samtidig som at de som ønsker å bli bedre på norsk, skal ha en hyggelig møteplass en gang i uken, hvor man i tillegg kan få lære helseterminologi.

Kvinnekafeen drives av frivillige fra Omsorgsberedskapsgruppen som har gjort en glimrende innsats siden april i fjor.

 

Når er Kvinnekafé?

Høsten 2023 har vi Kvinnekafé på Kvinnehelsehuset hver torsdag frem til 14. desember, klokken 14.00 -16.00. Adresse: Sandbrogaten 5, i 5 etasje. Kvinnekafé er gratis og støttet av Bergen Kommune.

Kjenner du noen som kunne hatt nytte av et slikt initiativ? Videresend gjerne informasjon om kafeen vår, eller kom innom kvinnehelsehuset for å hente en av våre informasjonshefter som er på flere språk! Se også digital plakat nederst.

 

Gjerne last ned plakaten og del videre!