Den gamle “damen” er feiret!

I begynnelsen av september var en spent gjeng samlet i et rom på loftet i en ærverdig gammel murvilla i Welhavensgate. Nærmere bestemt i lokalene til N.K.S. Fayehagen. Oppgaven var å planlegge Bergen sanitetsforenings 125 års jubileum, den 8. desember.

Atmosfæren i det gamle huset fra 1891 fikk komitéen i rett stemning, og mens smørbrød ble fortært begynte den møysommelige jobben med å spikre sammen programmet. I tiden som fulgte ble det mange møter, telefoner, besøk i Grieghallen og daglig utveksling av e-poster og sms’er 

Tid for feiring

Spenningen hos komiteen var til å ta og føle på da dagen for jubileet endelig opprant, og vi trakk et lettelsens sukk da vi ankom Grieghallen og registrerte at alt var i skjønneste orden. Den røde løperen var rullet ut, faklene blafret i vinden og trappeoppgangen og ” spissen” var fargelagt i rødt.  Ballongene på scenen var på plass og bordene var pyntet til fest.  

Etter hvert begynte gjestene å strømme på, og presis kl. 18.00 var festen i gang. Vi hadde lagt opp til et tett program med en blanding av underholdning og presentasjoner av foreningen og våre ideelle virksomheter.

Styreleder Helèn Botnevik ønsket velkommen påfulgt av vakker korsang fra Bergen Demenskor og Kodekoret, før og etter forretten. Deretter tok Organisasjonsleder Marit Bjørnstad fra Sanitetskvinnene ordet, før Kvinnhelsehuset presenterte sine mange aktiviteter.   

Etter hovedretten holdt N.K.S. Fayehagen, avlastningsbolig for multifunksjonshemmede unge, en rørende presentasjon. løftet Bergen Vest Danseklubb stemningen med tango og annen dans til svingende juletoner. 

Vi fikk også et spennende historisk tilbakeblikk om N.K.S. Olaviken Alderspsykiatriske før Helsebyråd Christian Haugen spontant entret scenen.

Kvelden ble avsluttet av nydelig pianospill og sang av Marthe Valle, før Fylkesleder N.K.S. Vestland-Sør, Olaug Borge, fikk siste ordet og ønsket alle vel hjem. 

Bergen sanitetsforening vil takke alle som gjorde kvelden til den festaftenen vi hadde ønsket oss, både de som var på scenen, gjestene og ikke minst konferansier Irene Kinunda Afriyiel som loste oss på ” tid” stødig gjennom alle innslagene.  

Tekst: Edle Ørvig, daglig leder i Bergen sanitetsforening

Foto: George Mccann