Ronja Trolie er ny daglig leder i Bergen sanitetsforening

Ronja Trolie er nyansatt daglig leder i Bergen sanitetsforening, og har sin første arbeidsuke i kvinnehelsehuset.

Ronja kvinnehelsehuset til styret

 

Hvem er Ronja?
Jeg er utflyttet nordlending på 37 år som bor i Bergen sammen med mann og barn. Jeg har mastergrad i menneskerettigheter, og har vært engasjert for kvinner, barn og flyktningers rettigheter gjennom mange år. Jeg har bodd og studert i seks land verden over, og det har vært med på å forme meg både som fagperson og som medmenneske. Ellers liker jeg å lese bøker, og jeg er veldig glad i mennesker og fin natur. Kanskje derfor Bergen ble mitt hjemsted borte fra Nord-Norge, her er det det både gode folk og nydelig natur. Reiser til Nord-Norge når jeg kan, og jeg er veldig stolt av å være nordfra.

Hva brenner du for?
Jeg brenner for like rettigheter til alle uavhengig av livssituasjon, og det har jeg tatt med meg fra faget mitt som er menneskerettigheter. Jeg ønsker like rettigheter til helsetjenester for alle kvinner i alle livssituasjoner og i alle aldre. Denne rettigheten må eksistere uavhengig av hva din helsesituasjon er, hvor mye du tjener, hvilket land du er født i og hvilket språk du snakket. Videre brenner jeg for at alle skal bli møtt med kunnskap og åpenhet, og at hvert menneske skal bli sett for den ressursen man er uavhengig av situasjonen man befinner seg i.

Hva gleder du deg til å ta fatt på i sanitetsforeningen?
Det er mye! Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med organisasjonen, ansatte, medlemmer og frivillige. Jeg vet at det finnes veldig mye kompetanse og kunnskap som jeg ser frem til å lære av, også ser jeg frem til bidra til organisasjonsutviklingen fremover. Jeg er stolt av å kunne lede et kvinnehelsehus og en organisasjon som er nytenkende, og som ønsker å sette søkelys på kvinnehelse fra ulike vinkler – og kanskje spesielt fra de vinklene som vanligvis får lite oppmerksomhet. Kvinnehelsehuset skal være et trygt sted for de som trenger det, og et modig sted for de som har behov for å sette noe på dagsordenen.

 

Vi gleder oss til å bli kjent med Ronja!

Hold deg oppdatert

Motta informasjon og nyheter fra oss i Bergen N.K.S. Legg inn din e-post adresse under: