I lys av Sanitetens uke - Spis med oss, har Bergen sanitetsforening spurt Okidoki, et nytt og spennende tilskudd til restaurant og barmiljøet i Bergen om å dele en oppskrift med oss. Oppskriften er utviklet for at du skal kunne lage den hjemme til nære og kjære, og enkelt finne ingrediensene i butikken.
Fokuset er på ferske ingredienser og deilige smaker. Si hei til Okidokis versjon av den Mexikanske street-fooden quesadilla de sesos!

Du trenger:
Ingredienser:
6 tomatillos eller tomater
2 hvitløksfedd
4 jalapenõs
1 medium gul løk
1 lime (Beregn litt ekstra hvis du bruker tomatillos)
Koriander
Havsalt
Fyll:
Mozzarella
Cheddar
Ferskost fra ku
Frisk oregano
4 poteter
Litt ekstra vann hvis du bruker tomatillos. Tomatillos kan du finne på meny, globalfoods eller på nett.

Okidoki bruker tomatillos fra Stavanger, produsert av salsitas.
Fremgangsmåte:
1.Kok potetene og kutt dem i terninger. Stek dem så i litt olje og sett til side.
2. Kutt løk i store biter. Stek i panne uten olje på høy temperatur sammen med hele jalapenos og hvitløk. Stikk hull på jalapenosene i forkant med gaffel. Stek grønnsakene til de får så mye farge som mulig uten å være brent.
3. Stek deretter tomatillos/tomater på samme vis.
4. Legg de stekte grønnsakene i en bolle og ha plastfolie over for å dampe dem litt.
5. Putt en klype salt i en morter og deretter stekt hvitløk, og jobb denne til en tykk pasta. Legg deretter i resten av grønnsakene og jobb til de er oppløst. Har du ikke morter kan du bruke blender.
6. Legg til noen dråper limejuice om du vil ha salsaen mer syrlig.
7. Forhåndsvarm tortillalefser i pannen, slik at de ikke knekker når de foldes.
8. Legg i en teskje ost og noen potetkuber, brett og fest med tannpirkere.
9. Ta i godt med olje, ca 2 cm i en liten kjele. Stek den brettede tortillaen til den er gyllenbrun på hver side. Ha kjøkkenpapir klart på et fat, og legg dem der for å dryppe av seg.
10. Legg salsa på toppen, i tillegg til fersk ost, rømme og koriander.
La gjerne flere i familien og venner hjelpe til med matlagingen! Det er sosialt og hyggelig å lage mat sammen.

Buen apetito!