Month Flat Week Day

125-års jubileumsutstilling: Kvinnehjerter

lør. 19 jun, 2021 12:00 - 18:30

Utstilling
I FORHANDLINGSROMMET: KVINNEHJERTER LØRDAG 19. JUNI

I samarbeid med Siste Kapittel, det nyopprettede Senter for forskning på hjertesykdom hos kvinner, Universitetsmuseet og Institutt for fremmedspråk ved UiB har vi laget en utstilling om kvinners helse og engasjement i anledning Norske Kvinners Sanitetsforenings 125-års jubileum. Kvinnehjertet står sentralt i utstillingen. Ikke bare har vi et ekte, fysisk kvinnehjerte i rommet, men vi utforsker også hjertet som organ og metafor.

Festivalpoet Eirik Havnes har fått i oppgave å nytolke klisjeen om kvinners hjerte og smerte, og du får et innblikk i Norske Kvinners Sanitetsforenings imponerende satsning på kvinnehelse.

Utstillingen finner du tilfeldigvis i Forhandlingsrommet – kanskje en viktig påminnelse om at forhandling er sentralt i både kunnskapsutvikling, ressursfordeling og kjærlighet?

Frivillighet i dialog

lør. 19 jun, 2021 13:00 - 13:40

FRIVILLIGHET I DIALOG
Bodil Hansen Blix og Helén Botnevik

Ifølge årets perspektivmelding, skal frivilligheten overta stadig flere sentrale omsorgsoppgaver for velferdsstaten fremover. Hvordan står det egentlig til med frivilligheten her i landet? Har vi frivillige som kan overta for helsepersonell, og hvordan skal det i så fall se ut?

Er fokus på frivillighet en påminnelse om fellesskap og dugnad, eller et skalkeskjul for økonomisk uansvarlighet og manglende likestilling?

Leder i Bergen sanitetsforening, Helén Botnevik møter professor Bodil Hansen Blix til samtale om frivillighet og aldring.

Samtalen streames.

Categories

N.K.S.Marthe